Η εταιρεία Νokia συμμετέχει στο 17o πανελλήνιο συνέδριο της ΕΕΦ με θέμα «Η Φυσική συναντά την κοινωνία» στη Θεσσαλονίκη. Η αρχή της Νokia «δημιουργούμε την τεχνολογία που συνδέει τον κόσμο» συνάδει με το συνεδριακό σκοπό και για αυτό το λόγο θα παρουσιαστεί το εγχείρημα των διακεκριμένων Bell Labs* “FutureX Networks” και το μέλλον της ενδοεταιρικής εκπαίδευσης με βασικό άξονα τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της τεχνολογίας.

Τα Bell Labs θα παρουσιάσουν (Dr. Christopher White):

  • τον ρόλο τους στη Nokia(δραστηριότητες, επισκόπηση, κ.α.)
  • το εγχείρημα FutureX(με έμφαση στη θεματολογία του συνεδρίου «τεχνολογία για την κοινωνία»
  • την επαυξημένη νοημοσύνη (Augmented intelligence)

Διάρκεια: ~30 λεπτά

Το Research and Development τμήμα της Nokia θα παρουσιάσει (Κα. Έφη Τσακάλη):

  • Καινοτομία στην εκπαίδευση και εξέλιξη των εργαζομένων στο εταιρικό πλαίσιο (εγχείρημα PLAY-5G)

Τίτλος εργασίας:

Exploring the benefits from the use of Gamification in the workplace

 

Ίδρυμα:

Hellenic Open University

 

Θέμα:

The study examines how gamification can be adopted by an enterprise environment to reinforce personal development for its employees and to promote learning.

Innovation in Education and Employee development, within corporate environment: “PLAY-5G”.

 

Καθηγητής:

Γιάννης Τσουλφάς

 

Διάρκεια: ~30 λεπτά

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι εισηγήσεις της Nokia θα γίνουν στην αγγλική.

Η Nokia θα βραβεύσει τις 3 καλύτερες εργασίες των συμμετεχόντων φοιτητών με κινητές συσκευές της τελευταίας της σειράς (Nokia 5 & 6).

Για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο (16 και 17 Μαρτίου) στο περίπτερο της Νokia θα παρουσιάζονται demos σχετικά με τις 5G τεχνολογίες και το Augmented Reality. Ειδικότερα:

  • HoloLens Demo: The Augmented Documentation Show

“Don’t just read. Experience.”

  • Latency Demo: 5G: “driving the automation of everything”

https://www.youtube.com/watch?v=nNIRV8Xr19A

 

Christopher Alan White

https://www.bell-labs.com/usr/chris.white

 

 

 

*Εργαστήρια Bell:

Ο οργανισμός Nokia Bell Labs είναι μια επιστημονική, ερευνητική εταιρεία που ανήκει στη φιλανδική εταιρεία Nokia. Τα κεντρικά γραφεία της Nokia Bell Labs βρίσκονται στο Murray Hill στο New Jersey, ενώ επιπλέον ερευνητικά εργαστήριά της βρίσκονται σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Το ιστορικό εργαστήριο ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα με την ονομασία Volta Laboratory and Bureau με ιδρυτή τον Alexander Graham Bell.  Για μια χρονική περίοδο, τα Βell Labs αποτέλεσαν τμήμα της αμερικανικής εταιρείας τηλεφωνίας AT&T (American Telephone & Telegraph Company), θυγατρική της Western Electric. 

Το ερευνητικό προσωπικό των Bell Labs δραστηριοποιείται στους τομείς της ραδιοαστρονομίας, των τρανζίστορ, των laser, των charge-coupled devices (CCDs), της πληροφορικής, των λειτουργικών συστημάτων Unix, Plan 9 , Inferno και των γλωσσών προγραμματισμού, C, C++ και S (η οποία είναι ευρέως γνωστότερη για την ανάπτυξη της γλώσσας προγραμματισμού R).  

Oκτώ βραβεία Νόμπελ έχουν δοθεί για έρευνες που έχουν διεξαχθεί στα Βell Labs.